2014 Kpss Ortaöğretim / Önlisans sınavı

2014 Kpss ortaöğretim / Önlisans sınav Başvurusu nasıl yapılır? Gerekli evraklar nelerdir?

Merhaba arkadaşlar. 

2 Yılda bir yapılmakta olan kpss sınavı başvuruları için sayılı günler kaldı. Bende burdan siz değerli arkadaşlarımıza başvuru zamanı geldiğinde zorlanmamaları için birkaç önemli bilgi vermek istedim.

Öncelikle sınav başvuruları 08.07.2014 ile 24.07.2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

Sınava başvurmak için ilk önce sınav ücretini bankaya yatırmış olmanız gerekmektedir. Bunun için yetkili bankalar ziraat , Halkbank , Vakıfbank , Akbank , Kuveyttürk , Teb ve Denizbanktır. Bu bankalar dışında ösym nin resmi internet sitesinden kredi kartınızlada ödemenizi yapabilirsiniz.

Parayı yatırdıktan sonra başvuru için başvuru merkezlerine ve ortaöğretim kurumlarına kayıt için gitmeniz gerekmektedir. Yanınızda bulundurmanız gereken evraklar henuz açıklanmamış olsada muhtemelen , ösym nin veri tabanında lise veya önlisans mezuniyet durumunuz gözükmüyor ise diplomanız ve 1 adet fotokopisi ve sınav kılavuzunda yayınlanacak olan kpss aday başvuru formu olacaktır.

daha önce kpss sınavına başvurmuş iseniz ve osym ye diploma bilgilerinizi vermişseniz ve en son başvurunuzdan bu yana 30 ay geçmemiş ise internet üzerindende başvuru yapabilirsiniz. ösym aday şifreniz var ise sınav ucretini yatırdıktan sonra ösym nin sitesine girerek kpss başvurusu kısmında online olarak başvurunuzu yapıp , başvurduğunuza dahil kayıt belgesinin çıktısını almanız yeterli olacaktır.

ösym şifreniz yok ise veya unuttuysanız ösym temsilciliklerinden veya liselerden şifrenizi temin edebilirsiniz.

ilk başvuru yapacak adaylar için yukarıda belirttiğim diploma ve aday başvuru formu kesinlikle gerekmektedir.

Ayrıca sınava giriş için 35 yaş şartı yoktur. bunun dışında iletmek istediğim bu yapılan son kpss sınavı olabilir. Bundan sonraki memur alımlarını kurumların kendileri sınav yaparak seçebilirler. duyumlar bu şekildedir.

sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar dilerim.

Sorularınız var ise bu başlık altından yazabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir