“Etik telefon” geliyor!

fft2mm2653297

Dünya'nın ıra dışı telefonu olmaya aday Fairphone, seri üretime geçmek için kolları sıvadı!

 

Teknoloji dünyasında kendine “üretim koşulları ve materyalleri açısından kullanıcılarının kafasında soru işareti bırakmayacak bir geliştirme” iddiasıyla yer etmeye çalışan Fairphone, aynı adı taşıyan cihazın üretimine başlamak için gereken 5 bin adetlik ön sipariş limitine ulaşıldığını açıkladı.
Bilindiği gibi akıllı telefonlar ve diğer çoğu elektronik cihazda kullanılan metal ve elementler kimi zaman dünyanın sorunlu bölgelerindeki madenlerden elde ediliyor. Aynı şekilde cihazların büyük bir bölümünün üretiminin yapıldığı Uzakdoğu ülkeleri de çalışma koşullarının ağırlığı ve ücretlerin düşüklüğü ile gündemden düşmüyor.
Fairphone'un ortaya ı da telefonu satın alanların bu tür etik kaygılarını en aza indirgemek maksadı ile olmuş. Hollanda merkezli şirket yetkilileri Çin'deki üretim tesisinde çalışanların maaşları ve çalışma koşullarını yakından takip ettiklerini ve satılan her cihazdan 3 avro'nun Afrika ülkelerinden Gana'da bir elektronik geri dönüşüm tesisine gideceğini söylüyorlar.
325 avro'luk bir fiyata 4 çekirdekli bir işlemci, 4.3 inç , 8 megapiksel kamera ve 16 GB depolama alanı sunan Fairphone'un teslimatlarına Ekim ayında başlanacak.

No tags for this post.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir