2016 YGS Sonucuna itiraz dilekçesi

2016 Ösym Sınav sonuçlarına nasıl itiraz edilir Detaylı anlatım.

Merhaba arkadaşlar. Ösym nin yapmış olduğu sınavlara nasıl itiraz edileceği ve incelenme talebinde nasıl bulunacağına ait detaylı anlatım şığıdaki gibidir.

Başvuruya itiraz için 

1) Banka odesmesi ( İnceleme masrafları karşılığı olarak 5,00 TL, ÖSYM'nin T.C. Ziraat Bankası Ankara Kamu Girişimci Şubesi     6028011-5229 (IBAN NO: TR 390001002533060280115229)* numaralı hesabına yatırılarak banka dekontu dilekçeye eklenmelidir )

2) Genel amaçlı dilekçenin doldurulması ( Indirmek için tıklayın )
3) Dilekç için evrak referans numarasının alınması ( Nasıl Alınır Tıklayın ?? )

Öncelikle yukardaki `ten Genel amaçlı dilekçe örneğinin çıktısını alıyoruz. Kişisel bilgilerimizi ve iletişim bilgilerimizi okunur şekilde tukenmez kalem dolduruyoruz. Sınav bilgilerinin yer aldığı kısma itiraz etmek istediğimiz sınavın bilgilerini yazıyoruz. Sınav dönemi yazan yerde ” Bazı sınavlar ilkbahar ve sonbahar ” olarak yılda 2 kez yapıldığı için bunu belirtiyoruz. yılda 1 kez yapılan sınavlarda bu bolumu boş bırakabilirsiniz. Istek kısmına sınav sonucunuzun incelenmesi için talep yazınız.
-Evrak refenas numarası eklenmesi : Bu kısım çok önemli , eğer evrak refernas numarası eklenmemiş ise dilekçeniz işleme alınmaz. evrak refernas numarası almak için  osym nin sitesine tc kimlik no ve şifreniz ile giriş yapıp, soldaki menude bulunan evrak referans no. al linkinden referans numarası alıp dilekçeye ekleyiniz. 3 nolu bolumdeki linkten detaylı bilgi alabilirsiniz.
Butun evrakları hazırladıktan sonra , Banka dekontu da dahil olmak üzere belgeleri bir zarfa koyup kargo veya posta yolu ile ;

Ölçme seçme ve yerleştirme merkezi başkanlığı Bilkent / Ankra 

Adresine yolluyoruz. 2 hafta içerisinde sonucunuz incelenip yanlışlık var ise güncelleme yapılıyor.

Yazar dELi

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir